U bent hier

Les Nuits

20th​ ​Anniversary 62​ ​TV​ ​Records : Paon - Alpha Whale - Mad Dog Loose - Spagguetta Orghasmmond - Mujeres - Italian Boyfriend

dinsdag 12.05.15
Zaal: 
Grand Salon De Concert!, Rotonde, Staand
Genre: 
pop, folk, alternative, psychedelic, surf pop, indie, rock, electronica, garage
Timing: 
  • 19:30 doors
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

 

De release van de eerste EP van Mad Dog Loose is ondertussen al 20 jaar geleden... (die met Shiny Side)

Opgericht in 1995 te Sint-Gillis, is het label van 62TV Records al een oude rot in het vak,die nu terug springlevend is om een nieuw tijdperk in te luiden en hun 20e verjaardag te vieren op 12 mei tijdens Les Nuits! Geen grote namen op de affiche, geen grote zaal, wel stellen we jullie onze nieuwste veulentjes voor, alsook de terugkeer van de eerste groep die we 18 jaar geleden getekend hebben. Kortom, 4 Belgische bands (zowel Brusselaars, Walen en Vlamingen), alsook een Spaanse (of Catalaanse) en Canadese band die allen met nieuwe releases op de proppen komen. Hun concerten vinden afwisselend plaats in de Rotonde en het Museum, met een uitzonderlijk ticket voor de hele avond en een zeer beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

 

Het concert van Young Rival is geannuleerd omwille van een reorganisatie van zijn agenda en wordt vervangen door Spagguetta Orghasmmond.

De pauw heeft een zekere neiging om te paraderen, en op deze manier te verleiden en charmeren, maar ook zijn rivalen te imponeren.

Alpha Whale, afkomstig uit Brugge en Oostende, tekende bij het bekende label 62TV dat onlangs nog zijn 20e verjaardag vierde op les Nuits Botanique.

Photo Mad Dog Loose (c) Simon Vanrie

In de hoogdagen van de jaren '90 was er naast dEUS, Soulwax en Evil Superstars ook nog... Mad Dog Loose, een band die volledig van de radar verdween na de release van hun eerste album in 1997...

Spagguetta Orghasmmond - (c) Olivier Donnet - Botanique

Spagghetta Orghasmmond, dat is de band die stof deed opwaaien bij het Eurovisie Songfestival van 2014, door de baard van Conchita Wurst af proberen te trekken naar aanleiding van een potje minivoetbal dat de spuigaten uit liep.

Photo Mujeres (c) Olivier Donnet

Barcelona’s Garage Rock Finest !

Italian Boyfriend (c) Manou Milon

Italian Boyfriend werd 2 jaar geleden gevormd door het trio Cesar Laloux (de toetsenist van BRNS), Sarah Riguelle en Marc Picard, alledrie «expats” uit Namen die een voorliefde hebben voor hardcore pop (ja het bestaat!)

Koop tickets

Bota’Carte: 13€
Voorverkoop: 16€
Verkoop: 19€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners