U bent hier

Les Nuits

Arno - Girls In Hawaii - Mélanie De Biasio - Pitcho (drieluik met Musiques Nouvelles) 21.05.17

zondag 21.05.17
Last Call!
Zaal: 
Cirque Royal, Zitplaatsen
Genre: 
chanson, pop, rock, singer-songwriter, alternative, indie, jazz, blues, rap, hip hop, classical
Timing: 
  • 19:00 doors
  • Mélanie Di biasio - Girls in Hawaii - Arno 20:00 - 21:30
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 


Achttien jaar lang is het Koninklijk Circus uitgebaat door de Botanique.

Een meerderheid van de Belgische artiesten heeft er zijn nieuwe projecten voorgesteld. Van Stromae tot dEUS, van Venus tot Scylla, van Balthazar tot Puggy.

Op 21 mei vieren we tijdens Le Grand Final het slotstuk van deze uitzonderlijke periode, waaraan de Botanique en zijn partners zoveel mooie herinneringen hebben overgehouden. 

Voor we onze sleutels teruggeven aan de Stad Brussel - die bruut het contract met de Botanique heeft verbroken – willen we een buitengewoon moment organiseren met drie artiesten die zich in ons collectief geheugen genesteld hebben: ArnoGirls In Hawaii en Mélanie De Biasio.

Onze geschiedenis met deze drie muzikanten gaat ver terug. Ze hebben dan ook vol enthousiasme toegezegd om deze avond met ons te beleven en zullen elk vijf van hun mooiste liedjes spelen, voor de gelegenheid gebracht met de magische instrumentatie van Stéphane Collin.

Musiques Nouvelles heeft onder leiding van Jean-Paul Dessy altijd de energie en de dynamiek gehad die artiesten en de Botanique verbindt om originele en exclusieve projecten te creëren. Op deze speciale avond zal Musiques Nouvelle zich de vijf voorgestelde nummers eigen maken met de magie van snaren, het glinsterend koper van een fanfare of de textuur van een kleine symfonie om nummer na nummer zeldzame gevoelens op te roepen.

Als rode draad doorheen de avond zal de kopersectie van Musiques Nouvelles "Zehn Märsche Um Den Sieg Zu Verfehlen" van Mauricio Kagel voorstellen. De afstand van humor blijft dan ook nodig in deze omstandigheden.

Terwijl het doek die avond valt, zal de Botanique samen met al zijn partners en de artiesten die de programmatie sierden een nieuwe pagina beginnen in zijn geschiedenis.

Arno (c) Danny Willems - Botanique

Eigenlijk heeft Arno geen introductie nodig. Als we zeggen dat hij een pionier is in de Belgische rockgeschiedenis, weten we in principe al genoeg. Hij heeft een discografie die maar liefst drie en een half decennium overspant. 

Girls In Hawaii (c) Olivier Donnet - Botanique

Moeten we Girls In Hawaii echt nog voorstellen? Ze zijn immers terecht een vaste waarde in het Belgische, muzikale landschap.

Mélanie de Biasio (c) David Haeseart - Botanique

Melanie de Biasio heeft een stevige muzikale opleiding achter de rug met haar studies aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel waar ze cum laude afstudeerde in 'Jazz: zang'.

Pitcho © Olivier Donnet - Botanique

Pitcho Womba Konga is een Belg met Congolese roots die in 1981 op zesjarige leeftijd in ons land arriveerde samen met zijn vader, een politicus die voor het totalitaire regime van Mobutu moest vluchten.

Musiques Nouvelles (c) André Delvigne - Botanique

De leefwereld van Jean-Paul Dessy vindt zijn ontstaan deels door een klassiek traject (cellist en dirigent), maar ook bewandelde hij de dwarsweg van elektro en rock.

Le Grand Final @Cirque Royal - Botanique

Koop tickets

Bota’Carte: 15€
Voorverkoop: 18€
Verkoop: 21€
(Kosten inbegrepen)

BOTA'CARTE TICKETS ENKEL TE KOOP PER TELEFOON (02/218.20.15), AAN HET ONTHAAL VAN BOTANIQUE EN KONINKLIJK CIRCUS

Share

Partners