U bent hier

Les Nuits

Bachar Mar-Khalifé presents "The Water Wheel" (Creatie) - Yasmine Hamdan

zaterdag 13.05.17
avond op het kruispunt van culturen
Zaal: 
Cirque Royal, Staand
Genre: 
world, jazz, trip hop, oriental, electro
Timing: 
  • 19:00 doors
  • YASMINE HAMDAN 20:15 - 21:20
  • BACHAR MAR-KHALIFÉ 21h40- 23:00
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

Creatie van Les Nuits 2017/DeConcert! en 3pomprod met de steun van Adami en in samenwerking met Les Eurockéennes - Terres du Son - Les vieilles Charrues - Paleo Festival Nyon.

Bachar Mar-Khalifé stelt “The Whater Wheel” voor

Op uitnodiging van de Botanique, en in coproductie met de Fédération De Concert en ADAMI, heeft Bachar een originele voorstelling uitgewerkt rond het leven van Hamza El Din. ‘The Water Wheel’ is een soort muzikale hommage die deze lente en zomer wordt voorgesteld op de verschillende zusterfestivals: Nuits Botanique (BE), Eurockéennes de Belfort (FR), Terres de sons (FR), Vieilles Charrues (FR) en het Paléo festival in Nyon (CH).

De oed bespeler en zanger uit Nubia was een inspiratie voor Grateful Dead, Joan Baez en Bob Dylan die hem hielpen om te emigreren naar de Verenigde Staten en een opnamecontract te tekenen. Hamza El Din bracht The Water Wheel in 1968 uit, een album dat ook Steve Reich en Terry Riley citeren als een van hun invloeden…

Dit project zal geen letterlijke uitvoering zijn van het repertoire van Hamza El Din, maar eerder een vernieuwing van de sterke relatie die Bachar sinds zijn kindertijd had met de muziek van Hamza El Din. Dit zal de gelegenheid zijn voor Bachar om zijn universum samen te voegen met wat hij sinds een jaar live brengt (oriental / rock / electro), met de krachtige trans van de nummers van Hamza El Din.

Voor deze gelegenheid zal de huidige band van Bachar de zangeres Alsarah uit Nubia ontvangen maar ook andere muzikanten !

Yasmine Hamdan (c) Flavien Prioreau - Botanique

Drie jaar na een album met een elektronische trend, keerde Yasmine in 2013 terug als een Madonna van het Midden-Oosten met haar eerste solo pop album.

Bachar Mar-Khalifé - Balcoon (Official Video)

BACHAR MAR KHALIFÉ - Kyrie Eleison

Yasmine Hamdan - La Ba'den (music video by Elia Suleiman)

Koop tickets

Bota’Carte: 19€
Voorverkoop: 22€
Verkoop: 25€ 
(Kosten inbegrepen)

BOTA'CARTE TICKETS ENKEL TE KOOP PER TELEFOON (02/218.20.15), AAN HET ONTHAAL VAN BOTANQIUE EN KONINKLIJK CIRCUS

Share

Partners