U bent hier

Concert

"Congotronics vs Rockers" feat. Konono n°1 - Kasai Allstars - Deerhoof - Hoquets - Juana Molina - Wildbirds & Peacedrums - Skeletons

donderdag 12.05.11
Zaal: 
Cirque Royal,
Genre: 
world, electronic, indie rock, noise pop, experimental, folk, singer-songwriter, acoustic, indie, jazz
Timing: 
  • 20:00
Organisatie: 
Crammed + Botanique + Couleur Café
Over dit concert: 

 

 

20.00 - 20.40 : Skeletons
21.00: Congotronics vs Rockers

 

!! Get all the latest info about their rehearsals, preparations and other stuff via this blog

 

Een uitzonderlijke creatie :

 

22 muzikanten, traditioneel-moderne Congolezen en indie rockers – verenigd op het podium voor de creatie van een nieuwe muzikale taal!

 

De muziek van de Congolese groepen Konono N°1 en Kasai Allstars (samen beter gekend als “Congotronics”) wordt overal geprezen: in de rockwereld, door het publiek, in de media en door artiesten allerhande.

 

Dit enthousiasme kreeg eind 2010 concrete vorm in het dubbele album Tradi-Mods vs Rockers: Alternative Takes on Congotronics. Op deze dubbele plaat staan hommages, covers en nieuwe uitvoeringen van de muziek van Congotronics, door 26 artiesten uit de indie en electro scene!

 

En daar is dan het logische vervolg van deze transcontinentale Noord-Zuid ontmoeting: tien Congolese en tien Europese en Amerikaanse muzikanten werken op dit eigenste moment samen aan een origineel, gemeenschappelijk repertoire dat hun eigen universum naar elkaar toe zal brengen. Het spektakel dat uit deze samenwerking zal voortkomen belooft één van de meest uitzonderlijke muzikale evenementen van het jaar 2011 te worden. De wereldpremière van dit project is gepland op 12 mei 2011 in het Koninklijk Circus van Brussel, de opening van de Nuits Botanique.

 

Meer dan 20 muzikanten van de groepen Konono N°1 en Kasai Allstars, de toonaangevende groep Deerhoof uit de USA, de ongeëvenaarde Argentijnse artieste Juana Molina, het Zweedse explosieve experimentele popduo Wildbirds & Peacedrums, de inventieve groep Skeletons uit Brooklyn (vertegenwoordigd door hun frontman Matt Mehlan) en producer Vincent Kenis (ex-Aksak Maboul en Honeymoon Killers).Dit kleurrijke ensemble werd “Congotronics Vs Rockers” gedoopt!

 

De tour die zal volgen op de première op 12 mei op de Nuits Botanique, gaat van start in Brussel op Couleur café, op 26 juni, en zal daarna Europa en Japan doorkruisen tot 31 juli. 15 Exclusieve data dus!  

 

Bezieler van het project is Crammed Discs. Dit label viert zijn 30ste verjaardag in 2011 en doet dit met deze symbolische wereldpremière ook in stijl!

 

 "Congotronics Vs Rockers" is een coproductie van Botanique, het Paléo Festival van Nyon, Couleur Café, Vieilles Charrues, Mukalo Production & Crammed Discs.

Deerhoof (c) Shervin Lainez - Botanique

De Amerikaanse indierockgroep Deerhoof is, en we wikken onze woorden, niets minder dan legendarisch. Het viertal brengt vindingrijke muziek die omschreven wordt als kubistische pop/rock ofte art punk en heeft daarmee een hele generatie beïnvloed.

Hoquets zag het licht toen een Belg, een Amerikaan en een Fransman elkaar tegen het lijf liepen. Het trio laat zich inspireren door de Congotronics en vindt een middenweg tussen punk, indiepop en funk.

De muziek van Juana Molina wordt vaak omschreven als dromerig, hallucinogeen, avontuurlijk en verleidelijk.

Photo Wildbirds and Peacedrums (c) Antje Jandrig

Drums en een stem, ziedaar de essentie van dit uit Göteborg afkomstige duo. 

Skeletons – één van de meest spannende en bruisende groepen uit Brooklyn – brengt intense indiepop geïnfiltreerd door buitengewoon verscheidene elementen.