U bent hier

Concert

Eli Keszler - Maria Somerville (nocturneconcert)

vrijdag 06.09.19
Cutting edge-muziekkunstenaars spelen middenin nieuwe expo
Zaal: 
Museum, Staand
Timing: 
  • 19:30 doors
  • 20:00 - Maria Somerville
  • 21:15 - 22:05 Eli Keszler
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

Op 6 september kan je genieten van een bijzondere nocturne in ons Museum met muziek van de experimentele percussionist Eli Keszler en ambient-popartieste Maria Somerville. Ze spelen in de solotentoonstelling "The Sky is on Fire" van Emmanuel Van der Auwera.

Via zijn filmreeksen, videosculpturen, conceptuele projecten en installaties verkent Emmanuel Van der Auwera conceptuele en formele filters waarbij hij speelt met de procedés voor de weergave en overdracht van beelden die afkomstig zijn uit hedendaagse massamedia. Via deze werken stelt hij de ons omringende visuele cultuur opnieuw in vraag.

De film The Sky is on Fire, gemaakt in 2019 en geproduceerd door de Botanique, zal de ruimte van het Museum innemen voor de allereerste voorstelling aan het publiek.

Elie Keszler (c) - Botanique

Al meer dan tien jaar deconstrueert de Amerikaanse geluidskunstenaar Eli Keszler de klassieke ideeën rond percussie en hoe die moet klinken.

Beïnvloed door traditionele Ierse folkloren, post-punk en dronemuziek maakt Maria Somerville bezwerende muziek op het kruispunt van ambient en dream-pop.

Eli Keszler — Stadium (Live at The Kitchen - Oct. 2, 2018)

Maria Somerville - Eyes Don't Say It