U bent hier

Concert / organisation extérieure

MONA MUR - BETTINA KOSTER - HANOH AH

zaterdag 24.03.18
Zaal: 
Witloof Bar, Staand
Timing: 
  • 20:00
De voorprogramma's beginnen meestal om 20:00. Het definitieve tijdschema wordt hier aangekondigd om 14:00 op de dag van het concert.
Organisatie: 
Anthêsis
Over dit concert: 
 
LeFantastique.Night XLXIV
Botanique (witloof bar) – Brussel – 24 maart 2018 – 20:00
 
 

Met deze 54ste editie keert Fantastique.Night terug naar het Berlijn van eind jaren ‘80, tijdens de eindeloze nachten, de koude oorlog en het broeierige Berlijn. Twee muzikanten maakten furore: Bettina Köster(Malaria!, Mania D., Matador) en Mona Mur, aan het hoofd van een allstar band, waarvan ook Alexander Hacke en FM Einheint van Einstürzende Neubauten. Ze hielden zich vooral bezig met wat ondergronds leefde met een maniakale intensiteit, met trage ritmiek, morbide en toch stijlvol. Samen schiepen ze een stijl die nog lang zou nazinderen. Koster verhuisde nadien naar New York en Italië, terwijl Mur naar Polen trok, zonder evenwel hun muzikale activiteiten te staken. In de zomer van 2017 brengt Bettina Köster haar album Kolonel Silvertop uit, terwijl we in de lente van 2018 een nieuw album mogen verwachten van Mona Mur.

Deze twee iconen krijgen elk versterking van respectievelijk En Esch (ex-KMFDM) voor Mona Mur en Klaus krüger (Tangerine Dream, Iggy Pop) voor Bettina Köster. Hano-Ah mag ons opwarmen voor dit alles.

Zoals steeds zullen de concerten vooraf, tussendoor en aansluitend voorzien zijn van een passende DJ-set..

CANDY CANE by MONA MUR & EN ESCH

Mona Mur: That Night at the Ritz - Official Videoclip (RCA)

Bettina Koster Der Novak

Koop tickets

VOORVERKOOP 12€

VERKOOP: 15€

NA MIDDERNACHT: 5€

(KOST INBEGREPEN)

Share