U bent hier

Les Nuits

Nicolas Michaux (creatie) "Demain n'appartient qu'à la Nuit" - Dom La Nena - Walter Hus

vrijdag 15.05.15
Zaal: 
Grand Salon De Concert!, Staand
Genre: 
rock, chanson française, chanson brésilienne, electro, orgue
Timing: 
  • 19:30 doors
  • WALTER HUS 20h00-20h20
  • DOM LA NENA 20h20-21h00
  • NICOLAS MICHAUX 21h20
Organisatie: 
Botanique + Fondation Mons 2015 + Musiques Nouvelles
Over dit concert: 

« Demain n’appartient qu’à la nuit » is een creatie gebaseerd op de liedjes van Nicolas Michaux. Al verschillende jaren schrijft deze Belgische muzikant nummers gebaseerd op zijn reizen en het leven an sich. Vandaag, enkele maanden voor de release van zijn eerste album, nodigt de Botanique hem uit om zijn werk te laten horen in de zaal van het Grand Salon, omringd door een groep van 12 muzikanten.

Een eclectisch en veelzijdig geheel, waar we in het bijzonder Thomas Van Cottom terugvinden (Soy Un Caballo, Cabane), Bram Van Parys (The Bony King Of Nowhere), de experimentele percussioniste Els Vandewever, de gitarist Clément Nourry en het strijkkwartet MP4 (een nieuw muzikaal ensemble) op arrangementen van Stéphane Collin. Een avond die balanceert tussen poëzie en rock, tussen analoge en synthetische texturen, tussen pop en klassieke muziek.

Op het podium : Nicolas Michaux / Thomas Van Cottom / Bram Van Parys / Els Vandewever / Sarah Klenes / Ted Clark / Clement Nourry / Jan Dhaene / Het strijkkwartet MP4 (Jean-Paul Dessy)

Arrangementen : Stéphane Collin 

Thomas Van Cottom, een uitvoerige multi-instrumentalist, die we voornamelijk kennen van Vénus, en nadien Soy un caballo. 
Onlangs werd zijn melancholie verspreid over Europa door middel van "cabane", zijn nieuw, kortstondig en en veelzijdig project, aan de zijde van Bonnie Prince Billy en This is the Kit. Het nummer "Songokaku" werd alvast geprezen door de pers (Pitchfork, Inrocks, enz.)
 
Bram Vanparys, beter gekend onder de naam van Bony King of Nowhere, wandelt met zijn Amerikaanse folk/blues al bijna een decennium lang door het platteland. Zijn laatste album, dat begint met zijn mentor Jeff Tweedy van Wilco en eindigt met Ryan Freeland (Justin Townes Earle, Beck, Billy Bragg), verscheen enkele weken geleden. 
 
Els Vandeweyer is een Belgische vibrafoniste en percussioniste die momenteel in Berlijn woont. Meer info: http://www.elsvandeweyer.com/about-me.html
 
En tenslotte, Sarah Klenes: zangeres en oprichtster van het project Oak Tree: http://www.mognomusic.com/francais/bios/sarah_klenes.html

Klik hier voor de verkenningspass van Ars Musica

Met dank aan Ars Musica

Nicolas Michaux: 30 jaar oud. Brussel. Heeft al meerdere levens geleid. Is vertrokken, heeft rondgereisd, is teruggekeerd. Schrijft liefdevolle en politieke nummers in zijn slaapkamers en op treinen.

Het «kleine meisje» Dominique, aka Dom La Nena, is een levende personificatie van alles wat zoet en zacht is.

Hedendaagse componist Walter Hus was in de jaren 80 mede-oprichter (en pianist) van de avant-garde groep Maximalist, daarna richt hij zich meer op de creatie klassiekere werken voor opera, dans, theater en film.

Les Nuits 2015 - Nicolas Michaux

NICOLAS MICHAUX - "A la vie, à la mort" (Official Video)

DOM LA NENA - LLEGARÉ

Koop tickets

Bota’Carte: 12€
Voorverkoop: 15€
Verkoop: 18€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners