U bent hier

Les Nuits

Nuit Belge : Soldout - Vismets - Joy Wellboy - BRNS - The Peas Project - PAON - Dez Mona - Liesa Van der Aa - Warhaus - Jeronimo - The Bony King Of Nowhere (solo) - The Feather

woensdag 08.05.13
Zaal: 
Toutes salles, Staand
Genre: 
electro, alternative, indie rock, pop, indie pop, acoustic, rock, experimental, funk, folk, indie, singer-songwriter, chanson
Timing: 
  • 19:00 doors
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

Eén van België's meest energieke duo’s is helemaal terug en slaat krachtiger dan ooit toe! Na de single “Wazabi” brengt de groep ons “Off Glory” dat erg 80s klinkt.

Vismets

Een terugkeer naar de roots voor VISMETS die deze lente een nieuwe EP uitbrengt vol vette gitaren. Na "Abracadabra" heeft het Brussels trio de draad opgepikt in de studio voor nieuwe gekke composities.

Joy Wellboy is een jong Belgisch duo, bestaande uit Joy Adegoke en Wim Janssens.

Botanique - (C) - Geert De Taye

Nog nooit had de kunst van verbazing en experimentatie een zodanig groot publiek bereikt in België.

Photo The Peas Project

Het ultra-funky collectief, The Peas Project, ontstond in 2003 in Brussel. Met elf muzikanten trad de groep pas echt in de spotlights met de Jazzmarathon van 2004 als springplank.

De pauw heeft een zekere neiging om te paraderen, en op deze manier te verleiden en charmeren, maar ook zijn rivalen te imponeren.

Photo Liesa Van der Aa

 In Vlaanderen ook bekend om haar acteertalent, maar met “Troops” bewijst Liesa Van der Aa dat ze meerdere pijlen op haar viool heeft.

Dez Mona (c) Marcel Lennart - Botanique

De band rond zanger Gregory Frateur is weer helemaal terug met hun nieuwste langspeler Book of Many (release Januari 2019, Caroline Records Benelux). Book of Many wordt gekenmerkt door weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen.

Warhaus (c) Titus Simoens - Botanique

Warhaus is het indrukwekkende solodebuut van Maarten Devoldere,(de helft van het frontmannenduo bij Balthazar).

Photo Jeronimo

Al 3 jaar geleden mochten we Jérôme Margada uit Luik verwelkomen met zijn 3e album “Mélodies Démolies”. 

The Bony Of nowhere (c) Annelies Van Dinter - Botanique

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat.

The Feather (c) Gilles Dewalque - Botanique

The Feather is een project van Thomas Médard, ook bekend als zanger en gitarist van de Luikse groep Dan San. Hij bracht zijn eerste solo-album uit in 2013 op JauneOrange.

Koop tickets

Bota’Carte: 17€
Voorverkoop: 20€
Verkoop: 23€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners
Logo Sabam
Logo Belgium Booms
Logo Viva Bruxelles
Logo bruxelles Ma Belle
Logo FMBrussel