U bent hier

Les Nuits

NUIT BELGE : Dez Mona - Sharko - Daan - K-Branding - Les Vedettes Disque N°1 - The Experimental Tropic Blues Band - Balthazar - The Bony King Of Nowhere - Major Deluxe - Lionel Solveigh - BaliMurphy - Lucy Lucy! - Jeronimo

woensdag 13.05.09
Zaal: 
Toutes salles,
Genre: 
rock, pop, indie, alternative, folk, singer-songwriter, chanson, jazz, experimental, Ovni electro pop rock punk, rock'n'roll, garage, acoustic
Timing: 
  • 20:00
Organisatie: 
Botanique
Sharko (c) Danny Willems

Sharko keert in oktober terug met een electro-popalbum geproducet door Luuk Cox (Loïc Nottet, Stromae, Girls in Hawaii), Jukka Jahnukainen (een van de producers in de nieuwe wind elektronische Scandinavische producers) en Stan Neff (Christine and

Dez Mona (c) Marcel Lennart - Botanique

De band rond zanger Gregory Frateur is weer helemaal terug met hun nieuwste langspeler Book of Many (release Januari 2019, Caroline Records Benelux). Book of Many wordt gekenmerkt door weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen.

We wachten al een dik anderhalf jaar op die eerste "echte" plaat van Lucy Lucy... Een groep die zich vrij snel een droomplekje in de Belgische scene heeft verworven.

Photo Jeronimo

Al 3 jaar geleden mochten we Jérôme Margada uit Luik verwelkomen met zijn 3e album “Mélodies Démolies”. 

Daan - (c) Peter De Bruyne - Botanique

De kiem van ‘NADA’ ligt in de soundscapes die  Daan maakte tijdens het draaien van de gelijknamige documentaire met Peter De Bruyne in Spanje. Samen met producer Stef Van Alsenoy werde  alle opnames onder de loep genomen, uitvergroot, van tekst vo

Dit trio heeft zich sinds zijn oprichting in 2001 een eigen muzikaal gezicht aangemeten aan de hand van een mengelmoes van punk, improvisatie en noisy soundscapes.

Photo Les Vedettes (c) Marieaurore

In samenwerking met de meesterlijke Rosalba Torres voor hun choreografieën, en een hele schare talentvolle individuen die hun muzikale universum hebben gevormd, komen deze iconische wezens met meerdere gedaantes waar je kop noch staart aan krijgt

The Experimental Tropic Blues Band stelt The Belgians voor. Het zwart-geel-rode trio wil België en haar bijzondere, ongewone en ontroerende inwoners of gebeurtenissen op een creatieve manier bezingen, met een populaire of eigenzinnige noot.

Photo Balthazar (c) Anton Coene

Met de release van hun geslaagde tweede plaat ‘Rats’ leerde heel Europa het neusje van de zalm van de Belgische muziekscene kennen, en sindsdien rijgt het Kortrijkzaanse vijftal de successen aan elkaar!

The Bony Of nowhere (c) Annelies Van Dinter - Botanique

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat.

"Something Ends Here" is de naam van het nieuwe album waarop Major Deluxe als een edelsmid van instrumenten koperblazers en gitaren op elegante wijze samensmelt.

Lionel Solveigh - Botanique

Weldra zal er hier een Nederlandstalige tekst staan, nog even geduld.

Balimurphy (c) Jean-François Spricigo - Botanique

Sinds 1999 bouwen de Brusselaars van Balimurphy hun bijzonder universum steeds verder uit rond de teksten van Mathieu Catala en François Delvoye, de composities van zanger-gitarist Cédric Van Caillie en de groepsarrangementen.

Koop tickets

Bota’Carte : 16€
Voorverkoop : 19€
Verkoop : 22€

Share