U bent hier

Les Nuits

NUIT BELGE : Vismets, School is Cool, Coely, Amatorski, MLCD, Robbing Millions, Carl et les Hommes-Boîtes (creatie), Madensuyu, Scarlett O'Hanna, The Experimental Tropic Blues Band "The Belgians", Astronaute, Alaska Gold Rush

woensdag 21.05.14
Zaal: 
Toutes salles, Staand
Genre: 
alternative, indie rock, pop, indie, freak folk, hip hop, indie pop, rock, psyche, slam, electronic, folk, rock'n'roll, garage, singer-songwriter, lo-fi
Timing: 
  • 19:00 doors
De voorprogramma's beginnen meestal om 19:30. Het definitieve tijdschema wordt hier aangekondigd om 14:00 op de dag van het concert.
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

LES NUITS 2014

 

Clic on the image to watch our video of La Nuit Belge 2014


Vismets zal Baloji vervangen.

Chapiteau: COELY 19:30- 20:10    
SCHOOL IS COOL 20:30 - 21:20
VISMETS 21:40 - 22:40

Orangerie: ROBBING MILLIONS 20:00 - 20:40
MLCD 21:05 - 21:55
AMATORSKI 22:25 - 23:25

Rotonde: ALASKA GOLD RUSH 20:30 - 21:05
MADENSUYU 21:25 - 22:15
THE EXPERIMENTAL TROPIC BLUES BAND PRESENTS "THE BELGIANS" 22:35 - 23:35

Grand Salon: ASTRONAUTE 20:00 - 20:35
SCARLETT O'HANNA 20:55 - 21:45
CARL ET LES HOMMES BOITES 22:05 - 23:05

Vismets

Een terugkeer naar de roots voor VISMETS die deze lente een nieuwe EP uitbrengt vol vette gitaren. Na "Abracadabra" heeft het Brussels trio de draad opgepikt in de studio voor nieuwe gekke composities.

Indieband School Is Cool werd eind 2009 opgericht in Antwerpen. Hun eerste plaat "Entropology" werd uitgebracht in 2011 in een productie van Reinhard Vanbergen van Das Pop.

Photo Coely (c) Romee Braeckman

De uit Congo afkomstige getalenteerde muzikanten van Coely bewijzen dat Belgische hiphop nog altijd bestaat en recht van bestaan heeft!

Photo Amatorski (c) Gus & Stella

Sedert het succes van hun single “Come Home” - in 2010 ook gebruikt voor een reclamecampagne voor water - hebben deze Gentenaren een propvolle concertagenda.

Photo MLCD (c) Olivier Donnet

Sinds de gewaagde tour-de-force met het concept-album ‘The Tragic Tale Of A Genius’ kan MLCD rekenen op nationale en internationale erkenning.

Robbing Millions - Botanique

Dit Brusselse vijftal surft op de terugkerende golf van psychedelische muziek die al jarenlang indieblogs overstroomt, en voegen er jazz, rock, pop, en een flinke dosis humor aan toe.

Carl et les hommes boites © C.Lessire

Achter Carl et les hommes-boîtes zit Carl Roosens, een duizendpoot, een onruststoker die weet binnen te sluipen in de zwakke plekken van ons verdorven tijdperk!

Photo Madensuyu (c) Catherine Vandekerckhove

Madensuyu speelt strakke indie rock. Dit Gentse duo bestaat uit Stijn De Gezelle op gitaar en Pieterjan Vervondel op slagwerk.

Photo Scarlett O'Hanna

Ze wordt wel eens omschreven als een eclectische "formatkiller", Scarlett O'Hanna. Ze werd geboren in Frankrijk en groeide op met de liedjes van The Police, David Bowie, Leonard Cohen, Charles Trenet en Chopin.

The Experimental Tropic Blues Band stelt The Belgians voor. Het zwart-geel-rode trio wil België en haar bijzondere, ongewone en ontroerende inwoners of gebeurtenissen op een creatieve manier bezingen, met een populaire of eigenzinnige noot.

Astronaute

Astronaute is de melancholische indiefolkband rond muzikante Myrthe Luyten.

Alaska Gold Rush - Botanique

Alaska Gold Rush keert begin 2020 terug met zijn tweede album. Geïnspireerd door Amerikaanse folk blaast het Brusselse duo het stof van dat genre met een indrukwekkende gitaar-drumcombinatie.

Koop tickets

Bota’Carte: 18€
Voorverkoop: 21€
Verkoop: 24€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners
Studio Brussel
Logo air tv