U bent hier

Les Nuits

Opening Night Owls (after party) : Clark - Helena Hauff - Spank Rock - Gazelle Twin - Blanck Mass - C.A.R. - Orphan Swords - Sagat - Walter Hus

zaterdag 09.05.15
Zaal: 
Grand Salon De Concert!, Orangerie, Rotonde, Staand
Genre: 
electro, techno, rap, hip hop, performance, dark, post-rock, electronica, abstract, house, lo-fi, orgue
Timing: 
  • 00:00 doors
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

Wat bindt de artiesten die voor het openingsfeest van de nieuwe editie van Les Nuits komen spelen? Alles en niets. Alles, omdat ze elk een sterke visie hebben van wat de borrelende elektronische scene voor ons dit jaar in petto heeft. En ook niets, omdat ze elk een sterke afzonderlijke muzikale persoonlijkheid hebben die hen mijlenver plaatst boven de overvloed aan hedendaagse producties. 3 zalen, 3 sferen, 1 nacht, en jullie, de uilen.

Klik hier voor de verkenningspass van Ars Musica

 

 

 

Met dank aan Ars Musica

Chris Clark opereert al een tijdje vanuit het Warp label en heeft eind vorig jaar zijn zevende en misschien wel zijn beste plaat uitgebracht.

De producente (zij is een helft van Hypnobeat) en dj (resident van de mythische Golden Pudel Club) uit Hamburg heeft een uitgesproken talent om een feilloze selectie tracks samen te brengen die zowel

Met verschillende platen op zijn naam en recent een EP op Boys Noize Records is Spank Rock steevast een vernieuwer in hip hop.

Ze staat alleen op het podium, gemaskerd en gehuld in een blauw kostuum. Elizabeth Bernholz vindt een nieuwe vorm van elektronische pop uit waarin industrial en averechtse r'n’b centraal staan.

Blanck Mass - Botanique

Blanck Mass is het solo project van Benjamin John Power, een helft van de kolossale Fuck Buttons. Hij brengt een tweede album uit op het geweldige Sacred Bones label.

Nieuw project van ex-Battant Chloé Raunet. Haar eerste plaat, eind vorig jaar uitgebracht op Kill The DJ, maakte indruk: lumineus en radicaal.

Orphan Swords (c) Philipp Strobel - Botanique

Het Brusselse elektronische duo Orphan Swords heeft een wereldwijde reputatie en bestaat uit de artiest Yannick Franck en de geniale producer Maze.

Sagat

Het klankenpallet van Sagat lijkt op dat van Brussel: gelaagd, veranderlijk en erg levendig. Hij dompelt je als luisteraar onder in geluiden die je nog niet eerder hoorde.

Hedendaagse componist Walter Hus was in de jaren 80 mede-oprichter (en pianist) van de avant-garde groep Maximalist, daarna richt hij zich meer op de creatie klassiekere werken voor opera, dans, theater en film.

Clark - To Live And Die In Grantham

Koop tickets

Bota’Carte: 15€
Voorverkoop: 18€
Verkoop: 21€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners