U bent hier

Met de release van hun geslaagde tweede plaat ‘Rats’ leerde heel Europa het neusje van de zalm van de Belgische muziekscene kennen, en sindsdien rijgt het Kortrijkzaanse vijftal de successen aan elkaar! Of het nu aan de zijde van Bruce Springsteen is op TW Classic, naast Muse op Werchter Boutique, als voorprogramma voor Editors in het Sportpaleis, op Rock Werchter of met een eigen show in de AB (die ze tot tweemaal toe uitverkochten in 2014); Balthazar lost de verwachtingen in en staat probleemloos zijn mannetje als één van de toppers in de Belgische en internationale indiescene.

De groep, opgericht in 2004, haalt de inspiratie bij de landgenoten van Absynthe Minded en Zita Swoon, maar behoudt een geheel eigen instrumentale rijkdom. Hun debuut ‘Applause’ komt uit in 2010 en zet meteen de Belgische muziekwereld op zijn kop. Hun cocktail van melancholie en nonchalance klinkt vertrouwd; hun stevige gitaarriffs en de stem van Maarten Devoldere gaan tot op het bot. In 2012 onthult Balthazar ‘Rats’, en de kleine Belgen zijn plots dé groep waar iedereen van weg is. Tracks als “Sinking Ships”, “The Man Who Owns the Place” en “The Oldest of Sisters” zijn tekenend voor een catchy album met volmaakte orkestraties en meeslepende melodieën.

Vandaag, nauwelijks de studio uit, kondigt Balthazar zijn grote terugkeer aan met een exclusieve lenteshow, en een langverwachte derde plaat! Een album waarvan de groep u maar al te graag laat proeven op 14 mei, op het podium van het Koninklijk Circus in Brussel, in het kader van Les Nuits Botanique! Tickets zijn vanaf heden verkrijgbaar; geen minuut te verliezen dus!

Balthazar - I'll Stay Here

Balthazar - The Oldest Of Sisters (Official Video)