U bent hier

Darrell Cole is een onmiskenbare kracht binnen de huidige Europese hiphop: op een geheel eigen manier mixt hij het geluid van de gouden jaren 90 met moderne invloeden. 

De rapper werd geboren in Londen maar groeide op in Sierra Leone tot een gruwelijke burgeroorlog hem en zijn familie dwongen te vluchten. Zo belandde Darrell met enkel zijn moeder en jongere broertje in het Antwerpse Linkeroever. Dat verhaal vertelt de rapper uiterst gedetailleerd in ‘B.O.A.T.S’, een track die meteen een goed idee geeft van zijn stijl: directe maar eerlijke hiphop.

Met tracks als ‘B.O.A.T.S’ en ‘Take Me Away’ en samenwerkingen met collega rappers als K1D en TheColorGrey bouwde Darrell Cole de basis van zijn muzikale carrière. In 2018 bouwde hij daarop verder door maar liefst 3 projecten te lossen op slechts een half jaar. ‘Loading…’, ‘Still Loading’ en ‘Fully Loaded’ werden goed gesmaakt maar vestigden Darrell Cole vooral als artiest met meer in zijn mars dan enkele losse singles. Dat merkten onder andere ook CLASH Magazine, Ebro Darden en OkayPlayer op. Begin 2019 volgde de Belgische pers door een samenwerking met Zwangere Guy en Selah Sue, samen maakten ze de track Guy-Funk.

Momenteel wisselt Darrell Cole het afwerking van een eerste solo album af met binnen- en buitenlandse optredens.

Darrell Cole - Unanswered Questions

Darrell Cole - BOATS. (Based On A True Story)

Darrell Cole - Botanique

More info

Label: 
Darrell Cole
Laatste album: 
Fully Loaded (26.10.18)