U bent hier

De muziek van EZ3kiel valt vaak moeilijk te omschrijven en niet in hokjes te stoppen, maar over twintig jaren heen heeft de band een tipje van de sluier opgelicht: stilistische bewegingen tussen elektro, dub en rock enerzijds en klassiek en symfonisch anderzijds.

EZ3kiel, dat zijn die muzikanten die op zoek gingen naar de absolute inventiviteit aan de hand van talloze samenwerkingen en artistieke experimenten. De projecten van de groepsleden zijn polymorf, gaande van de tovermuziekdoos van Yann Tiersen of de gracieuze pop van Nosfell tot de sombere, verlichte rock van Hint, terwijl ook nog de experimentele, klassieke stukken van DAAU of het immer zoekende CEA evenals conservatoriumorkesten worden aangedaan.

Met het tiende (!) album "LUX" heeft EZ3kiel opnieuw tien songs en vier bonustracks afgewerkt, die aantonen dat deze band steeds verder evolueert naar technologie en installaties waarbij licht, lasers en robotica een steeds grotere rol spelen. Hoog tijd voor frisse, meer uitbundige postrock.

EZ3kiel "LUX Tourtrailer" 2014/2015

EZ3kiel - "LUX" [Official Live]

Ez3kiel (c) Mathieu Ezan