U bent hier

Na 35 jaar keert Machiavel terug naar het Koninklijk Circus!

In 1978 zette Machiavel de Belgische rockscene letterlijk in vuur en vlam: hun derde album “Mechanical Moonbeams” ging meer dan 60.000 keer over de toonbank, met dank aan de monsterhit “Rope Dancer”.

De groep besliste vervolgens om het Koninklijk Circus in te palmen en vestigde er een records die ongetwijfeld nooit gebroken zullen worden.

Machiavel vulde de zaal met 2.500 personen terwijl de normale capaciteit slechts 1.800 is. Dat kunstje herhaalden ze maar liefst zeven keer. De laatste avond speelde de band nog 40 minuten nadat het zaallicht aanging. 

Het publiek weigerde de zaal te verlaten, en het was de hoofdcommissaris van de stad Brussel die de groep vroeg een laatste keer terug te komen zodat de avond kalm afgesloten kon worden.

TIjdens het concert, dat ongetwijfeld in het geheugen gegrift blijft van alle aanwezigen, ontving de groep haar eerste gouden plaat.

Na 35 jaar gespeeld te hebben in alle Brusselse zalen heeft Machiavel beslist terug te keren naar de plaats die een belangrijk hoofdstuk vormde in hun geschiedenis.

Machiavel Fly Live