U bent hier

Wat doe je als je de laatste twintig jaar hebt getourd over de hele wereld en gaandeweg een geduchte live-reputatie hebt opgebouwd als elektronische tovenaars en festivalfavorieten?

Als je Maxi Jazz heet, is het simpel: begin een gitaarband.

De Boeddhistische frontman en rapper Maxi Jazz is een derde van de meest succesvolle elektronische acts in de wereld, Faithless.

Tot op heden heeft Faithless meer dan 15 miljoen  platen verkocht, hebben ze over de hele wereld getourd en worden ze verantwoordelijk geacht voor de creatie van een heel nieuw sonisch landschap voor Dance Music.  Ze waren de eersten die dance, hip-hop, blues, folk and klassieke muziek wisten te mixen tot een onvoorstelbaar geheel.

In 2013, tijdens een hiatus van Faithless, stapte Maxi Jazz, enkel gewapend met een gitaar en een notitieboekje, de studio in. Hij begon te schrijven.

Beïnvloed door alles van Todd Rundgren tot Sly Stone, van James Brown tot J.J. Cale, van Jimi Henrix tot Parliament, en natuurlijk de Gouden Eeuw van de reggae, creëerde Maxi Jazz een nieuw geluid.

Dat nieuwe geluid incorporeert melodische funk en blues, vermengd met reggae beats, dub baslijnen, Jamaicaanse melodieën en intelligente en doordachte teksten van een van de meest iconische woordenkunstenaars van onze tijd. Zijn muziek, zowel poëtisch als speels, toont meer dan ooit zijn grote liefde voor de menselijke ziel.  

Met de hulp van enkele van zijn favoriete muzikanten, die hij tijdens zijn twintig jaar in de muziekwereld ontmoet heeft, ontstond er een spannende en krachtige live-ervaring.

More info