U bent hier

Sinds de gewaagde tour-de-force met het concept-album ‘The Tragic Tale Of A Genius’ kan MLCD rekenen op nationale en internationale erkenning. De groep wint in 2010 twee ‘Octaves De La Musique’ (Waalse evenknie van de Vlaamse MIA’s). Eén voor ‘Beste Album’ en één voor ‘Belgische Artiest van het jaar’. Focus Vif roemt MLCD als de ‘Personnalité culturelle Belge de l'année’. Het album krijgt lovende kritieken in’t buitenland en schopt het zelfs tot  ‘Album of The Week’ in de Britse Sunday Times.

Een opvolger klaarstomen voor ‘The Tragic Tale Of A Genius’ bleek geen sinecure. De groep zocht naar iets lichter, luchtiger, iets nieuws. MLCD trok zich terug in de Franse Provence om inspiratie op te doen, maar het is uiteindelijk thuis in België dat de band, dankzij producer Luuk Cox (Shameboy, Girls in Hawaii, Stromae), vleugels krijgt. Zes maanden lang wordt er intensief aan het album gewerkt. Eerst met Luuk in de legendarisch ICP Studios in Brussel en daarna in de nog meer mythische Abbey Road Studios in London.

Het resultaat is er dan ook naar: ‘The Smoke Behind The Sound’ is een auditieve kaleidoscoop!

Tien songs lang verkent MLCD haar grenzen. ‘Bitter Taste Of Life’ is een vrolijk huppelend popdeuntje vol clevere hooks, ‘Fire’ is een traag aanzwellende en hypnotiserende opener, ‘You Are Not Me’ laat speelse gitaren rijmen op drukke, staccato drums en ‘Summer In The Dark’ drijft op dezelfde melancholische wolken als Air’s ‘10 000 Hz Legend’.

Voor de bijhorende tournee gaat MLCD in zee met de scenograaf Nicolas Oliver, bekend van zijn werk met Nicolas Olivier (Kiss&Cry) en met motion designer Hervé Jungblut. 

Met ‘The Smoke Behind The Sound’ bewijst MLCD dat ze tot de kruin van de Belgische pop behoren!

MLCD [My Little Cheap Dictaphone] LIVE 2014

MLCD [My Little Cheap Dictaphone] - Fire

MLCD - [My Little Cheap Dictaphone] - WHAT ARE YOU WAITING FOR

MLCD [My Little Cheap Dictaphone] - Shine on

Photo MLCD (c) Olivier Donnet

More info

Label: 
PIAS
Laatste album: 
The Smoke Behind The Sound (20.01.2014)
Last single: 
Bitter Taste Of Life