U bent hier

Line-up:-Oxmo Puccino: zang / Vincent Segal: cello / Edouard Ardan: gitaar 

Maart 2009. Oxmo Puccino laat "L'Arme de Paix", een album dat poëzie en licht uitstraalt, op de wereld los. Na zowat 100 optredens, een gouden plaat en een live-album verkent Oxmo Puccino nog steeds nieuwe horizonten. 

Dat mag je niet alleen letterlijk nemen (reizen naar New York, Bamako en Brazilië), het uit zich ook in de samenwerkingen met artiesten als Adamo, Joeystarr, Ibrahim Maalouf en in eenmalige ervaringen (de adaptatie van Alice in Wonderland voor het Festival d'ile de France). Allemaal gebeurtenissen die de fantasie hebben aangescherpt van een artiest, die zich niet in  hokjes laat stoppen.

Afgelopen oktober neemt Oxmo Puccino deel aan het Rendez-vous de La Lune, waarna Vincent Segal (M, Sting, Bumcello, Blackalicious, Balake Sissoko) en diens gitarist Edouard Ardan hem uitnodigen voor een ontroerend en krachtig openluchtconcert waar het talent van deze rasverteller algauw duidelijk werd.

Na dat evenement groeide de zin in een tournee met die “kamerhiphop”-formule.

Het publiek krijgt de kans klassiekers opnieuw te leren kennen in een intieme omgeving en Oxmo Puccino, de zanger met de honingzoete stem, zal meteen van de  gelegenheid gebruik maken om enkele pareltjes uit de kristalmijnen, zijn zesde plaat dus, voor te stellen. Die plaat, die in september 2012 uitkomt, werd door hemzelf geschreven en werd opgenomen met Vincent Segal achter de knoppen.