U bent hier

Rone, voor zij die het nog niet weten, is het project van producer/muzikant Frans Rone. Zijn passie voor elektronische muziek begon al héél vroeg bij het manipuleren van synths en digitale geluiden. In 2007 produceerde hij een aantal albums, waaronder dat van Lucy. Het is niet veel later dat hij zichzelf lanceerde onder het pseudoniem Rone (voor de goede orde: zijn artiestennaam was eerst R.One, maar werd nadien gewijzigd na een spelfout op de flyers voor zijn eerste concert). 

Deze nieuwkomer werd dan al snel opgemerkt door de Engelse scene (Massive Attack, Sash,...) en zijn debuutalbum "Spanish Breakfast" werd alom geprezen door zowel de Frans- als Engelstalige media. 

Wat later verruimt deze artiest zijn horizon met enkele samenwerkingen en projecten in andere kunsttakken, waaronder de compositie van een soundtrack voor een film: La Femme à Cordes van Vladimir Mavounia Kouka.

De release van zijn tweede album "Tohu Bohu" heeft hem nog meer in de schijnwerpers geplaatst, en hij werd dan ook gebombardeerd als de beste Franse artiest van 2012 in Trax Magazine. 

 

Meer recentelijk heeft hij een remix gemaakt voor het nummer "En Surface" van Etienne Daho, en is volop bezig met een nieuw meesterwerk te brouwen: "Creatures", gepland voor 9 februari 2015.

Rone - Quitter la Ville I A Take Away Show @ Aéroport Paris-Charles de Gaulle

Rone - Bye Bye Macadam (Official Video)

Rone - Parade remix

More info

Label: 
V2
Laatste album: 
Creatures (09.02.15)
Last single: 
Ouija