U bent hier

Slowdive is de legendarische shoegazeband rond Rachel Goswell en Neil Halstead. In 2017 keerde ze na 22 jaar terug met een nieuwe plaat “Slowdive”, die door critici op gelijke hoogte gesteld werd met het oudere werk.

In de jaren 90 groeide de Britse groep naast onder meer My Bloody Valentine uit tot een van de meest invloedrijke en gewaardeerde shoegazebands. Naast de classic albums “Just For A Day” en “Pygmalion” werd vooral “Souvlaki” een mijlpaal in de geschiedenis van de gitaarmuziek met zijn emotionele, bitterzoete droompop.
 
Nadat Slowdive er in 1995 de brui aan gaf, volgde in 2014 een grote reünietournee die van Primavera, langs Best Kept Secret richting Pukkelpop leidde. De reacties daarop waren laaiend enthousiast: de band was duidelijk niet de zoveelste nostalgie-act die snel wat centjes binnen wilde rijven.
 
Dat werd dit jaar andermaal bevestigd met de nieuwe langspeler, een werk waarop het vijftal toont gewoon nog steeds beter in zijn vak te zijn dan alle copycats én een album dat gewoonweg opnieuw geschiedenis zal schrijven. Slowdive is tijdens al die jaren met meer klasse dan eender welke andere act ouder geworden en dat merk je in alles wat ze doen.

Slowdive - Shine

Slowdive - Alison