U bent hier

Hedendaagse componist Walter Hus was in de jaren 80 mede-oprichter (en pianist) van de avant-garde groep Maximalist, daarna richt hij zich meer op de creatie klassiekere werken voor opera, dans, theater en film.

Vanaf 2000 ontwerpt Walter Hus, parallel aan zijn de projecten, zijn eigen "DECAP orgel" een soort Limonaire 2.0 gemanipuleerd door een computer, ontwikkeld door de firma die dezelfde naam draagt. Dit uniek instrument laat toe om erg gevarieerde muziek te begrijpen, maar kan zich net zo goed richten naar psychische geluidslandschappen met pure electro / techno composities. 

De Belg neemt in 2014 ook deel  aan de documentaire “Sound Of Belgium ", waarvoor hij een aanpaste versie van «Universal Nation» van de electro-trance producer Push, componeerde met zijn DECAP orgel.

Walter Hus is aanwezig in diverse projecten op het festival Ars Musica, maar ook op Les Nuits Botanique. Naast het bijwonen van de Opening Night Owls (met een techno-repertoire), staat zijn Decap orgel in het middelpunt van de belangstelling in de Grand Salon, die dit jaar de speeltuin voor de Belgische componist is, met kleine presentaties, speciale samenwerkingen, gedurende het hele festival.

Les Nuits 2015 - Paul-Henri Wauters &Walter Hus

Walter Hus - Universal Nation (The Sound Of Belgium Decap Version)