Onze Zalen

Indien u één van onze zalen wenst te huren om een privé-evenement te organiseren, kunt u contact opnemen met Valentine Demirkaya op +32 (0)2/226.12.06 of valentine.demirkaya@botanique.be

 

ONZE ZALEN

Orangerie: 650 staanplaatsen of 340 zitplaatsen. Ze is gelegen aan de zuidkant van het gebouw en vormt de polyvalente zaal van de Botanique die, afhankelijk van de dag, openstaat voor films, concerten en zelfs conferenties.

 

Rotonde: centraal gelegen en geschikt voor meer intimistische projecten. 300 staanplaatsen, 125 zitplaatsen. Qua akoestiek en esthetiek geniet ze de voorkeur van zowel het publiek als de artiesten.

 

Witloof Bar: in deze overwelfde kelder is het witloof ontstaan! 200 staanplaatsen en een uitstraling van café-theater, net datgene dat past bij de "ontdekkingen" van de Bota, in het theater, op de feestavonden.

 

Museum: zonder twijfel de meest adembenemende zaal van het complex. Een unieke en magische plaats voor prestigieuze tentoonstellingen. De lijst is lang en telt uiteenlopende hoogtepunten: Dubuffet, Michaux, Mendelson, Morandi, het Agentschap Magnum, César, Créahm, Marie-Jo Lafontaine… Er kunnen ook concerten gegeven worden.

Galerie: op de tweede verdieping. Een plaats waar jonge artiesten, voornamelijk uit de Franse Gemeenschap, aan bod komen: foto's, schilderijen, tekeningen, beelden, hedendaagse creaties.

Bibliotheek: Conferentiezaal met ruimte voor maximum 20 personen. 

Cinema: 89 zitplaatsen voor een programmering die de festivals zeker niet vergeet.

Atelier: een kleine zaal voor conferenties, vergaderingen, projecties. Op de banken is er makkelijk plaats voor 50 personen.

Koninklijk Circus: 2000 plaatsen voor een vruchtbare samenwerking, om het aanbod van de Bota uit te breiden naar grote concerten, en zo één van de aantrekkingspunten te vormen van Les Nuits Botanique.