07.03 Extra Fort - Filippo Menichetti et Krzysztof Candrowicz - LE BOTANIQUE STEUNT RECYCLART

Praktische Info

Uren:

20.30

Tarieven:

3 €

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

Partners

U bent hier

07.03 Extra Fort - Filippo Menichetti et Krzysztof Candrowicz - LE BOTANIQUE STEUNT RECYCLART

woensdag 07.03.18
Other location: 
WITLOOF BAR
>> De Extra Fort avonden zijn avonden voor fotografielen. Twee fotografen worden uitgenodigd om hun werk te tonen en het te hebben over fotografie en andere nauwgerelateerde onderwerpen zoals daar zijn mosselsoupers, kermisaccidenten, paperclips en synthesizers van Russische makelij. Een mooie gelegenheid om zo in dialoog te gaan met het publiek.
 
 

KRZYSTOF CANDROWICZ: internationale curator, artistiek directeur, onderzoeker en onderwijzer. Sinds januari 2014 artistiek directeur van de Triennale der Photographie in Hamburg. In het verleden was hij cultureel manager, oprichter en directeur van het multidisciplinaire onafhankelijke centrum Łódź Art Center (Łódź, Poland), en organisator van tal van culturele en artistieke events. Verder ook mede-oprichter en directeur van het International Festival of Photography in Łódź en de Foundation of Visual Education.

FILIPPPO MENICHETTI : geboren in Firenze in 1986. Na psychologie gestudeerd te hebben aan « La Sapienza » in Rome, besliste hij in 2009 om zich voltijds toe te leggen op fotografie. Na een jaar reizen tussen de Verenigde Staten, Europa en Asië, behaalde hij een Master in fotojournalistiek en reportage aan de Scuola Romana di Fotografia in Rome. Daar behandelde hij large format fotografie in een project rond het stedelijke landschap (« Ostia », 2010), en richtte zijn lens op de interacties tussen de mens en zijn omgeving. In 2012 richtte hij het collectief PanAut op met andere auteurs van de Danish School of Media and Journalism, waar hij afstudeerde met « What Remains – meditations on a landscape », gemaakt aan de Westkust van Denenmarken. Eind 2013 verhuisde hij naar Napels, waar hij nog steeds woont en werkt.