BRUSSELS MUSEUMS NOCTURNES BOTANIQUE

Praktische Info

Uren:

17:00-22:00

Tarieven:

4 € (standard) ou 2 € (-26) pour l’entrée et profitez de tous les extras de la soirée.


PASS 5 NOCTURNES à €17 (standard) ou €8 (-26) (5 entrées à tarif réduit) 


Infos : https://brusselsmuseumsnocturnes.be

 

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

BRUSSELS MUSEUMS NOCTURNES BOTANIQUE

donderdag 31.10.19
Museum

Elke donderdagavond van 19 september t.e.m. 5 december zetten verschillende Brusselse musea hun deuren open van 17:00 tot 22:00. Ontdek op je eigen tempo en in fijn gezelschap de nieuwste tentoonstellingen, animaties en rondleidingen. Cultureel aperitieven aan democratische prijzen, het kan wel degelijk.

Donderdag 31 oktober, bezoekt u de tentoonstelling van Emmanuel Van der Auwera tot 22u en ontdekt u PLUIES, een performatief project van Pauline Mikó.

 


Photography @alexandracolmenaresphotography

Het PLUIES-project van de Belgisch-Hongaarse kunstenaar Pauline Mikó is een performatief project waarbij geluid gebruikt wordt als doel de relatie tussen planten, natuur en de mens te versterken.

Een systeem van sensoren en elektroden verbindt de bladeren van de planten met het lichaam van de artiest. De bio-elektrische wisselwerking wordt omgevormd tot geluid dankzij een modulaire synthesizer. De geluidsgolven worden dan gemoduleerd om muziek te produceren, zowel voor de oren van de toeschouwers maar ook voor de planten zelf.

Dit systeem van elektroden, gecreëerd door de artiest, laat de simultane expressie toe van de energie van verschillende planten.

Door natuur en technologie te combineren, geeft Pauline Mikó ons een originele en gevoelsmatige ervaring.

 

Uren van de performatief project : 19:00-22:00