EMMANUEL VAN DER AUWERA - THE SKY IS ON FIRE

Praktische Info

Uren:

woensdag tot zondag - 12:00-20:00

Tarieven:

6,50 €: volle prijs

(duo ticket Museum + Galerie : 7,50€)

5,50 €: senioren, studenten, groepen, leraren, JAP

(duo ticket Museum + Galerie : 6,50€)

4,50 €: Bota’carte, schoolgroepen, werkzoekenden

(duo ticket Museum + Galerie : 5,50€)

2 €: Muzex (bij aankoop van het ticket voor het concert van de dag + 2 Euro = gecombineerd Muzex-ticket)

Kaartjes te koop bij de receptie van de Botanique, reserveren niet nodig, behalve voor groepen.

 

Gratis 

op zondag voor de inwoners van Sint-Joost-ten-Node op vertonen van de identiteitskaart

voor kinderen jonger dan 12 begeleid door hun ouders. 

voor kleuterscholen, lagere en middelbare scholen in Sint-Joost-ten-Node
 
 
Brussels Card

MuseumPASSmusées

 

De Botanique biedt rondleidingen aan:

Jongerengroepen (-26 jaar): 60 € + toegang tot de tentoonstelling per persoon.

Volwassenengroepen: 70 € + toegang tot de tentoonstelling per persoon.

Reserveren verplicht op 02/226.12.18

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

EMMANUEL VAN DER AUWERA - THE SKY IS ON FIRE

donderdag 05.09.19 - zondag 03.11.19
Museum

 

Het werk van Emmanuel Van der Auwera (°1982, België) nodigt de toeschouwer uit tot een invraagstelling zijn de visuele cultuur die hem/haar omringt.

 

In een reeks films, VideoSculptures en installaties, speelt Emmanuel Van der Auwera met de processen die gepaard gaan met de representatie en de overdracht van beelden afkomstig uit hedendaagse massamedia door hun conceptuele en vormelijke filters te verkennen.

 

De film The Sky is on Fire, gemaakt 2019 in coproductie met Botanique, zal gebruik maken van de ruimte van het museum voor zijn allereerste publieke vertoning.

The Sky is on Fire bevraagt de digitale cultuur en de archeologische waarde van de beelden die ze produceert via een virtuele reconstructie van een fictief stedelijk landschap.

 

Door middel van het gebruik van een applicatie die toelaat objecten te scannen met een smartphone, creëert de kunstenaar een ruimte buiten de tijd, waar de esthetiek van het instabiele heerst.

 

Door het vervlechting van fysieke en digitale ruimte, voert Emmanuel Van der Auwera een vlakke voorstelling van de wereld aan, één van een angstaanjagende banaliteit, waarop de stem van Chaz weerklinkt, een aan slapeloosheid lijdende inwoner gekweld door eenzaamheid. In de koortsige interne monoloog, vastgelegd op het nieuw mediaplatform « Periscope », dwaalt en worstelt Chaz met zichzelf. In zijn stem weerklinkt de holle belofte van een bewogen tijdperk.

« We are temporary, but what we do is permanent ».

 

 

The Sky is on Fire maakt deel uit van een diptiek: de Brusselse galerie Harlan Levey Projects presenteert gelijktijdig met Botanique een tweede film, The Death of K-9 CIGO. Hierin doet de kunstenaar beroep op ons collectief bewustzijn en onze collectieve blik met de reconstructie van een onverbiddelijk perspectief op het evenement waaraan de titel zijn naam ontleent (de eerbetuiging  aan K-9 CIGO, een politiehond die werd gedood tijdens een schietincident in Florida), die hij verbindt aan de tragedies die ritme geven aan de huidige Amerikaanse actualiteit en aan het schietincident in Parkland in het bijzonder.

 

 

Emmanuel Van der Auwera, The Sky is on Fire, 2019

©Emmanuel Van der Auwera - Courtesy of the artist, Le Botanique and Harlan Levey Projects (BE)