© Gilbert Fastenaekens - NOCES (Extrait), 1988-1995

Praktische Info

Uren:

Van woensdag tot zondag: 12.00 - 20.00

Tarieven:

5,50€: volle prijs           

4,50€: senioren, studenten, groepen, JAP      

3,50€: Bota’carte, schoolgroepen, werkzoekenden

2€: Muzex

Gratis op zondag  : voor de inwoners van Sint-Joost op vertonen van de identiteitskaart en voor kinderen jonger dan 12 jaar, vergezeld van en volwassene (zonder groep). 

 

Reserveren verplicht op 02/226.12.18 en expos.edu@botanique.be

 

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

Gilbert Fastenaekens - In Silence

donderdag 05.02.15 - zondag 29.03.15
Museum

De Botanique heeft het genoegen het parcours van een van onze grootste hedendaagse fotografen in de schijnwerpers te plaatsen door middel van de eerste retrospectieve tentoonstelling van zijn werk.

Sinds zijn reeks Nocturnes hem begin jaren ‘80 op de voorgrond van de kunstscène bracht, heeft Gilbert Fastenaekens een tegelijk radicale en poëtische benadering van de fotografie ontwikkeld.

Met zijn eerste Nocturnes, een reeks stedelijke locaties die ’s nachts werden gefotografeerd, legde Gilbert Fastenaekens de grondslag voor een esthetiek die ook vandaag nog sterk eigenzinnig oogt. In zijn werk, dat het midden houdt tussen documentaire en artistieke fotografie, combineert hij een bijzonder sobere vormtaal met een haast romantische gevoeligheid. Gilbert Fastenaekens leunt nauw aan bij de pioniers van de topografische fotografie, waartoe Robert Adams wordt gerekend, en ontwikkelt een diepgaand werk over de stad en meer in het algemeen het grondgebied en zijn mutaties. Lees meer...

 

PEDAGOGISCHE ACTIVITEITEN

Op ludieke en creatieve wijze het concept ‘landschap’ benaderen, je blik op de stad hernieuwen, je vragen stellen rond de veranderingen in het stedelijk weefsel… Talloze benaderingen om rond deze tentoonstelling te werken en ze te ontdekken. Klik hier om het pedagogisch dossier te krijgen en meer te vernemen over ons aanbod voor scholen en verenigingen!

EVENEMENTEN & ONTMOETINGEN:

01.03.2015 : Ontmoeting met Gilbert Fastenaekens

07.03.2015 : Museum Night Fever

22.03.2015 : Interactieve zondag