Sid, 2017 (c) Lara Gasparotto stieglitz19

Praktische Info

Uren:

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 tot 20:00

Tarieven:

Gratis 

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

Partners

Logo Stieglitz

U bent hier

LARA GASPAROTTO - Come dawn to us

donderdag 14.12.17 - zondag 14.01.18
Galerie

De jonge Lara Gasparotto (1989) werd opgemerkt aan het einde van haar fotografiestudies aan Saint-Luc in Luik. Ze is de auteur van een levendige en contrastrijke artistieke wereld. Haar ensembles bestaan uit adembenemende landschappen, sensuele ensceneringen of ruwe fragmenten, geplukt uit het dagelijks leven. We worden naar het hart van de intieme kring van de kunstenares gevoerd, tegelijk teder en zuur, en tegelijk ondergedompeld in haar bespiegelende mijmeringen.

Haar werk lijkt gefragmenteerd en abrupt, maar het geheel ontwikkelt zich en betovert. Haar fotografische stijl, in kleur of in zwart-wit, is ritmisch, alsof hij met stoten wordt afgevuurd, maar hij is ook bijzonder tactiel en kan afwisselend wrang of omfloerst zijn.

De kracht van haar werk ligt in een spontaneïteit die door niets lijkt te worden uitgeput, zelf niet door de maturiteit die ze in de loop der jaren in haar benadering heeft verworven.

Met “Come dawn to us” nodigt Lara Gasparotto ons uit om af te zakken in de dageraad, waar het eerste licht schuchter de schaduwen verjaagt, zinnelijke ogenblikken steelt en de rauwe resten van de nacht onthult. Door beperkte formaten te gebruiken, nodigt de kunstenares ons uit om op de punt van onze tenen een wereld van gefluister en geheimen te omvatten.

Lara Gasparotto (1989, Luik), afgestudeerd in 2010 aan Saint-Luc, Ecole Supérieure des Arts in Luik, toonde haar werk op talloze individuele tentoonstellingen, waaronder Ask the Dusk (Fotomuseum Den Haag, Nederland, 2017); Recreation tunnel (AtelierHaus Aachen, Duitsland, 2016); Galerie du soir (Musée de la photographie, Charleroi, 2014); Next of skin (BIP, Luik, 2012).

Aan haar werk werden ook verschillende monografieën gewijd, zoals Sleepwalk (Uitgeverij Yellow Now – collectie Angles Vifs); Rivages (Lannoo) en Ask the Dusk (Ludion).

Lara Gasparotto wordt vertegenwoordigd door de Galerie Stieglietz19, Antwerpen.

Geïnspireerd door het werk van Lara Gasparotto, heeft de producer ssaliva een geluidsinstallatie gemaakt voor de tentoonstelling.

12.01.2018 - 21:00Kom de laatste virjdag van de tentoonstelling Come Dawn To Us van Lara Gasparotto op muziek vieren! De kunstenares nevrland  zal een atmosferische performance in het hart van de tentoonstelling opvoeren.