NOCTURNE - CONCERT : ELI KESZLER - MARIA SOMERVILLE

Praktische Info

Uren:

20:00 - 22:30

Tarieven:

  Tarif :

                   Prévente: 8€

                   Vente: 11€ (frais inclus)

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

NOCTURNE - CONCERT : ELI KESZLER - MARIA SOMERVILLE

vrijdag 06.09.19
Museum

ONTDEK DE CUTTING-EDGE KLANKEN VAN DEZE TWEE GELUIDSKUNSTENAARS IN DE EXPO "DE HEMEL STAAT IN BRAND" VAN EMMANUEL VAN DER AUWERA

 Live concerten in het hart van de tentoonstelling van Emmanuel Van der Auwera.

Kom en geniet van de concerten van Maria Somerville en Eli Keszler tijdens een uitzonderlijke avond in ons museum. Dit alles werd versterkt door Emmanuel Van der Auwera's tentoonstelling "The Sky is on Fire".

  ELI KESZLER (US)

 

 

Eli Keszler, experimenteel percussionist en geluidskunstenaar, vernieuwt al meer dan tien jaar ons idee van percussie en zijn klanken, en creëert en deconstrueert ons idee van percussie en zijn klanken. De New Yorker creëert een oneindig palet aan geluiden die soms grenzen aan techno, jazz of zelfs moderne composities. Dit vermogen om zich aan te passen en te creëren maakt hem een van de meest populaire muzikanten in de industrie. Door Keith Fullerton Whitman, Oren Ambarchi, Laurel Halo of Oneohtrix Point Never. Na "Signs of Speed", een zeer goed album dat in 2016 werd uitgebracht, besloot de Amerikaan op het Franse label Shelter Press om ons zijn tweede album "Stadium" te presenteren! Een essentieel record voor uw oren.

 

MARIA SOMERVILLE (IE)

 

   

Maria Somerville's muziek, hypnotisch en zwevend, is voor Gorilla vs Bear een prachtige popdroom, wazig, afstandelijk en dichtbij tegelijk. Het is geïnspireerd op traditionele Ierse volksinvloeden, waaraan delicate post-punk patronen van hypnotische drones worden toegevoegd, voor een zeer fascinerend resultaat. Met haar eerste album "All My People" neemt Maria ons mee op een ontdekkingsreis door de wilde landschappen van haar geboorteland Ierland, met dichte en etherische geluidssporen, subtiele percussie en een krachtige maar delicate elektronische stroming, afgewisseld met spookachtige dromerige vocalen. Ze slaagt er gemakkelijk in om ons kristallijne reflecties van de zon te sturen die de stormachtige wolken van de hemel doorboren.

 

Timing: 
 
  • 19:30 doors
  • 20:00 Maria Somerville
  • 21:15 Eli Keszler

     

KOOP TICKETS