PAULINE MIKÓ - "PLUIES"

Praktische Info

Uren:

19:00 - 20:00

Tarieven:

Gratis toegang !

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

PAULINE MIKÓ - "PLUIES"

woensdag 05.06.19
Serres

Het PLUIES-project van de Belgisch-Hongaarse kunstenaar Pauline Mikó is een performatief project waarbij geluid gebruikt wordt als doel de relatie tussen planten, natuur en de mens te versterken.

Een systeem van sensoren en elektroden verbindt de bladeren van de planten met het lichaam van de artiest. De bio-elektrische wisselwerking wordt omgevormd tot geluid dankzij een modulaire synthesizer. De geluidsgolven worden dan gemoduleerd om muziek te produceren, zowel voor de oren van de toeschouwers maar ook voor de planten zelf.

Dit systeem van elektroden, gecreëerd door de artiest, laat de simultane expressie toe van de energie van 11 verschillende planten.

Door natuur en technologie te combineren, geeft Pauline Mikó ons een originele en gevoelsmatige ervaring. De biofiele kunstenaar probeert planten een legitieme plaats te geven in onze ‘urban’ levensstijl. Het idee achter de verbetering van de connectie met onze leefomgeving is om bewust te worden van de broosheid en het belang om de leefomgeving te respecteren. Het hoofddoel van de artiest is om het centrum van onze gemeenschappen terug leven in te blazen en een dialoog te starten met de natuur.

 

Pauline Mikó is een professionele fotografe. Door het gebruik van verschillende media in haar performatieve en fotografische projecten, stelt ze constant vragen over onze relatie met de omgeving, de grond, de mineralen en het leven.

In 2010, met Oh My Garden, organiseerde ze rond de dertig concerten in tuinen, waarbij ze de buurtbewoners uitnodigde om elkaar te ontmoeten in een privé setting van een vrekkige stadstuin. In 2013, startte ze A Project For Later, een lange termijn kunstwerk over Herinneringen, Territoria, en Tijd, door “Tijd Capsules” te bewaren rond de hele wereld, waarbij er 10 jaar wordt gewacht om deze souvenirdozen terug te vinden met foto’s, teksten, SD-kaarten en andere objecten die tijdelijk begraven werden.

Haar muzikaal project PLUIES is als gevolg de logische verderzetting van haar gevoelsmatig onderzoek over onze relatie met onze omgeving en de leefwereld.

 

“Vergeet niet, we zijn enkel passanten”, Pauline Mikó