kompany_vincent_c_stephan_vanfleteren.jpg
kompany_vincent_c_stephan_vanfleteren.jpg

Praktische Info

Uren:

Van woensdag tot zondag 12:00 tot 20:00

Tarieven:

7 € : volle prijs           

6 € : senioren, studenten, groepen, JAP      

5 € : Bota’carte, schoolgroepen, werkzoekenden

Gratis op zondag  : voor de inwoners van Sint-Joost op vertonen van de identiteitskaart en voor kinderen jonger dan 12 jaar, vergezeld van en volwassene (zonder groep). 

Rondleidingen :

Jongerengroepen (-26 jaar) : 55 € + toegang tot de tentoonstelling per persoon.

Volwassenengroepen: 65 € + toegang tot de tentoonstelling per persoon.

Reserveren verplicht op 02/226.12.18

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

STEPHAN VANFLETEREN. MMXIV - LES DIABLES / DE DUIVELS

vrijdag 06.06.14 - zondag 17.08.14
Museum

Watch the exhibition's trailer

Ver van de razernij van de stadia en de matches, de trainingsvelden en de kleedkamers, of de geur van bier en hamburgers, schetst Stephan Vanfleteren het portret van de 26 spelers van onze nationale voetbalploeg.

Met deze reeks in zwart-wit waarin hun halfnaakte atletische lichamen heroïsche poses aannemen, huldigt de beroemde fotograaf de nieuwe goden van het stadion, maar tevens, via het bonte karakter van de ploeg, de complexe mix die België is.

Terwijl de wereldbeker met rasse schreden nadert, is alle hoop gericht op de Rode Duivels, die verheven zijn tot de rang van nationaal symbool. Stephan Vanfleteren vereeuwigt elk van hen in die sfeer van koortsachtige spanning en opwinding en verheft hen tot echte iconen met behulp van een sober decor.

Voor deze tentoonstelling portretteert het oog van de fotograaf de spelers in al hun kracht. Hij laat deze belichamingen van beproefde viriliteit rechtstreeks afstammen van de gladiatoren uit de oudheid. Zonder echter de meer kwetsbare, zachte en engelachtige delen van hun persoonlijkheid achterwege te laten.

Stephan Vanfleteren is medewerker van talloze Belgische en buitenlandse kranten en tijdschriften. Naast zijn eigen projecten verwezenlijkt hij langdurige reportages en portretten in zwart-wit waarmee hij internationale erkenning kreeg. Hij exposeerde al in het Museum in 2009 voor de tentoonstelling Belgicum, en de Botanique is verheugd het nieuwe project van een van onze grootste fotografen te mogen verwelkomen. 

De tentoonstelling wordt begeleid door bijzonder fraai tweetalig werk van 136 pagina’s in zwart-wit, uitgegeven door Uitgeverij Hannibal. 

Er zijn ook pedagogische activiteiten, meer informatie beschikbaar via deze link.

In de kader van Summer of Photography 2014, een initiatif van Bozar.

 

Kijk jij liever naar de Rode Duivels met een pak andere supporters?

Zak dan eens af naar de terrassen van Toison D'Or (Gulden Vlies laan 11). Daar kan je immers op een terras van 500m2 en via een groot plasma-scherm, gratis, genieten van alle matchen! Als je wilt kan je er zelfs een privé tafeltje reserveren. Alle info vind je hier. 

 

 

Image : Vincent Kompany © Stephan Vanfleteren