(c)© Yusuf Sevinçli, Oculus-010,Paris 2014 -Courtesy of Galerie Les Filles du Calvaire

Praktische Info

Uren:

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 tot 20:00

Tarieven:

Gratis

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

Partners

Les filles du calvaire

U bent hier

YUSUF SEVINÇLI - OCULUS

donderdag 22.02.18 - zondag 25.03.18
Galerie

JOIN OUR FACEBOOK EVENT ! 

 

Sommige werken van Yusuf Sevinçli zijn te zien in de collectieve tentoonstelling Eyes Wild Open. Er is ook een solotentoonstelling aan hem gewijd in de Galerie van de Botanique.

 

Met een parcours dat is opgemerkt door de internationale kritiek en meerdere fotoboeken op zijn actief, waaronder Good Dog en Walking, is Yusuf Sevinçli onmiskenbaar een van de jonge fotografen die momenteel moeten worden gevolgd. Zijn wereld is buitengewoon gevoelig, betoverd door zijn contrasten en zijn diepe zwart. De kunstenaar neemt ons mee in zijn geslenter, zowel overdag als ‘s nachts. We ontdekken er ontwapenende landschappen van eenzaamheid, onrustbarende silhouetten, sensuele gestolen momenten van intimiteit. Net als in een droom laten we ons telkens overmannen door een toestand van dronkenschap, meditatie en soms zelfs een vleugje angst.

Hoewel zijn lens op de buitenwereld is gericht, laat de kunstenaar ons een volledig innerlijke wereld zien. Alsof al wat hij vastlegde van de wereld rondom hem, enkel werd getoond om beelden om te zetten die zijn verborgen in de meanders van zijn eigen dromen en kwellingen. In zijn dynamische beeldinstellingen kunnen we het koortsachtige gebaar, de energie van de spoed voelen, maar vooral de ongetemde blik van de fotograaf, die erin slaagt in de poëzie van elk ogenblik te vatten.

Yusuf Sevinçli (1980, woont en werkt in Istanboel). Hij studeerde af aan de afdeling Communicatie van de universiteit van Marmara in 2003 en volgde het jaar nadien een Master Class in documentaire fotografie in Zweden. Vervolgens bouwt hij zijn persoonlijke werk op rond verschillende reeksen, waaronder ‘Good Dog’, waaraan talloze individuele en collectieve tentoonstellingen zijn gewijd in Turkije, in Europa en de rest van de wereld (Maand van de Foto van Moskou, PhotoBiennale van Thessaloniki, Fotofestival Fotografia Europa Reggio Emilia in Italië, Fotografie Noorderlicht in Nederland, FotoFreo in Australië…).

 

In Frankrijk wordt hij vertegenwoordigd door de Galerie Les filles du calvaire, Parijs en in Turkije door Galerist, Istanboel.

 

© Yusuf Sevinçli, Oculus-010,Paris 2014 -Courtesy of Galerie Les Filles du Calvaire